У Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

У Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

Укрінформ
У центрі Петербурга в суботу цивільні активісти вчетверте проведуть пікети на підтримку кримських татар у рамках безстрокової акції "Стратегія-18" (число, день щомісячного проведення акції нагадує про депортацію кримських татар 18 травня 1944 року).

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в прес-службі Санкт-Петербурзького Демократичного руху "Солідарність".

"18 лютого 2017 р. з 14:00 до 15:00 у Санкт-Петербурзі, на Невському проспекті, відбудеться акція на підтримку кримських татар. Ми зберемося вже вчетверте у рамках "Стратегії-18" і проведемо серію одиночних пікетів", - повідомили у прес-службі.

На плакатах цивільних активістів петербуржці побачать обличчя переслідуваних кримських татар. Всім нагадають, що на сьогоднішній день, доки дев'ятнадцять кримчан за підозрою чи звинуваченням в участі у "Хізб ут-Тахрір" знаходяться за гратами, 64 дітей залишилися без батьків (четверо вже засуджені).

Буде також порушено тему тиску на адвокатів, які захищають кримських татар. Микола Полозов усунений від захисту Умерова. Еміль Курбедінов був незаконно арештований нібито за публічну пропаганду екстремізму. Обшук з вилученням документації, що містить адвокатську таємницю, відбувся у Едема Семедляєва в рамках нової адміністративної справи.

Акція солідарності петербурзьких активістів розрахована на привернення уваги до трагедії корінного народу Криму, до порушення Росією норм міжнародного права, до тієї небезпеки, яку створює окупаційна влада для всіх, хто надає практичну допомогу кримським татарам.

Організатори запросили на пікети всіх громадян міста, які співчувають кримським татарам і обурені репресіями проти них на окупованих територіях України. "Ні геноциду кримськотатарського народу!", - закликає петербурзька "Солідарність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-