У Москві можуть заборонити марш пам'яті Нємцова біля Кремля

У Москві можуть заборонити марш пам'яті Нємцова біля Кремля

Укрінформ
Московська влада погодила проведення 26 лютого маршу пам'яті Бориса Нємцова, але висуває свої пропозиції щодо маршруту ходи.

Про це заявив РІА Новости глава столичного департаменту регіональної безпеки Володимир Черніков. 

"Так, узгоджено", - сказав Черніков, уточнивши, що стосовно маршруту у мерії є свої пропозиції, які будуть озвучені пізніше, у міру ухвалення рішення.

Один з організаторів маршу Михайло Шнейдер повідомив у Фейсбуці, що мерія швидше за все запропонує перенести хід від набережної біля Кремля на Бульварне кільце, як це було зроблено в 2016 році, "бульварами від Пушкінської площі до проспекту Сахарова" 

У заявці на проведення маршу за участю до 30 тисяч осіб організатори попросили погоджувати маршрут за аналогією з першим маршем у 2015 році - від Слов'янської площі по набережній з виходом на Великий Москворецький міст, де учасники мали намір покласти квіти до місця вбивства Нємцова напроти Кремля. Час збору учасників акції був запланований на 13.00 мск, сам марш повинен початися о 14.00 мск і завершитися о 16.00 мск.

Бориса Нємцова вбили 28 лютого 2015 року. Суд над можливими вбивцями почався в жовтні 2016 року. Слідство вважає безпосереднім виконавцем злочину колишнього бійця чеченського батальйону "Сєвер" Заура Дадаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-