Татаров розповів про допит у

Татаров розповів про допит у "кримському" ФСБ

Укрінформ
Муса Татаров, який вийшов після допиту з так званого відділу ФСБ РФ у Бахчисараї, розповів, що співробітників ФСБ цікавили взаємовідносини жителів кримськотатарського мікрорайону у Бахчисараї з організаторами мусульманського свята в 2015 році.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

"Муса Татаров розповів про допит. Співробітника ФСБ цікавили взаємовідносини активістів шостого мікрорайону м. Бахчисарая з організаторами одного з мусульманських свят у період підготовки заходу в 2015 році. У наданих відеоматеріалах, окрім місцевих активістів, видно фігуранти так званої справи "Хізб ут-Тахрір". Мабуть ФСБшники шукають додаткові аргументи для обвинувачення", - написав Умеров.

За його словами, після того як Татаров вийшов з допиту, якого було викликано по повістці на 11 годин, о 13.30 у будівлю ФСБ пішов Мустафа Мустафаєв. Асану Джемілєву час допиту призначено на 15.00.

При цьому Умеров відзначив, що час перебування в стінах ФСБ Мустафаєва затягнувся, у зв'язку з чим допит брата Мустафи Джемілєва - Асана - перенесли на годину.

Як підкреслив заступник голови Меджлісу, окрім Татарова, Мустафаєва і Джемілєва "є ще викликані сьогодні на допит".

"Імена і прізвища уточнюю", - повідомив він.

Нагадаємо, за даними Центру інформації з прав людини в четвер у Бахчисараї ФСБ викликала на допит 80-річного брата Мустафи Джемілєва Асана Джемілєва і ще двох кримськотатарських активістів - Мусу Татарова і Мустафу Мустафаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-