"Верховний суд Криму" не став розглядати скаргу Умерова

Укрінформ
"Верховний суд Криму" повернув апеляційну скаргу Ільмі Умерова на ухвалу окупаційного суду в Сімферополі, яким дозволено провадження слідчих дій відносно адвоката Полозова.

Про це написав Ільмі Умеров в Facebook.

"Верховний суд Криму повернув мою апеляційну скаргу на ухвалу Київського районного суду м.Сімферополя від 13 грудня 2016 р., яким дозволено провадження слідчих дій відносно адвоката Полозова у моїй кримінальній справі... Не стали навіть розглядати... А розгляд апеляції самого Н. Полозова призначений на 14 лютого. Свідок у справі не може бути адвокатом у цій же справі... Ілюзій не будуємо, але захищатися будемо..." - зазначив Умеров.

Як повідомляв Укрінформ, в середу, 25 січня, шестеро співробітників ФСБ затримали адвоката Миколу Полозова і повезли його на допит як свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Розгляд апеляційної скарги Полозова на незаконні дії слідчого ФСБ призначено на 14 лютого о 9:00.

30 січня стало відомо, що слідчий ФСБ Росії через затримання Миколи Полозова на допит поміняв його статус на свідка в справі Умерова, щоб усунути Полозова від захисту.

ФСБ РФ обвинувачує Умерова за ч.2 ст. 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до здійснення дій, направлених на порушення територіальної цілісності РФ) за вислови в інтерв'ю про те, що Крим - це Україна. Крім того, окупаційна влада викликала на допит Умерова в рамках другої кримінальної справи і дослідчої перевірки за відеозаписом, в якому він також виступав з питань, що стосуються Криму, Росії і України. Правозахисна організація Human Rights Watch закликала російську владу зняти з Умерова обвинувачення в сепаратизмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-