Нехитрими маніпуляціями Умерову залишили одного адвоката замість трьох

Нехитрими маніпуляціями Умерову залишили одного адвоката замість трьох

Укрінформ
Слідчий Федеральної служби безпеки Росії змінив статус Миколи Полозова - одного з адвокатів заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова - на статус свідка, щоб усунути його від захисту.

Про це повідомив адвокат Умерова Едем Семедляєв, інформує "Інтерфакс"

"(На пред'явленні обвинувачення Умерову. - Ред.) з трьох адвокатів був присутній тільки я у зв'язку з тим, що статус Миколи Полозова слідчий змінив і допитав його як свідка, а другий адвокат - Еміль Курбедінов - перебуває під адміністративним арештом", - пояснив Семедляєв.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 25 січня, шестеро співробітників ФСБ затримали адвоката Миколу Полозова і повезли його на допит як свідка у справі Умерова. Полозов на запитання не відповідав, тільки тримав у руках текст пояснення, чому мовчить.

ФСБ РФ обвинувачує Умерова за ч.2 ст. 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за висловлювання в інтерв'ю про те, що Крим - це Україна. Крім того, окупаційна влада викликала на допит Умерова в рамках другої кримінальної справи і дослідчої перевірки по відеозапису, в якому він також виступав з питань, що стосуються Криму, Росії та України. Правозахисна організація Human Rights Watch закликала російську владу зняти з Умерова обвинувачення в сепаратизмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-