Полозов поскаржився на ФСБ в адвокатські палати РФ і Москви

Полозов поскаржився на ФСБ в адвокатські палати РФ і Москви

Укрінформ
Російський адвокат Микола Полозов відвідав російську Федеральну палату адвокатів і Адвокатську палату Москви, де подав відповідні заяви за фактом незаконних дій органів ФСБ стосовно нього.

Про це Полозов написав у Фейсбуці.

"Відвідав Федеральну палату адвокатів і Адвокатську палату Москви. Подав відповідні заяви за фактом незаконних дій органів ФСБ стосовно мене", - пише Полозов.

Окремо він хотів обговорити з колегами у ФПА ситуацію з ним, з колегою Емілем Курбедіновим і в цілому проблему перешкоджання силовими органами РФ здійсненню адвокатської діяльності в Криму. Але зробити це не вийшло. "Сьогодні п'ятниця, нікого з керівництва немає", - винувато розвела руками дівчина з ресепшена. Ясно, зрозуміло", - резюмує адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в окупованому Криму російські силовики затримали адвоката Еміля Курбедінова. В його будинку й офісі пройшов незаконний обшук. Напередодні ФСБ також примусово доставила російського адвоката Миколу Полозова з метою проведення допиту й усунення його від захисту у справі заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

Раніше в середу, 25 січня, шестеро співробітників ФСБ затримали адвоката Миколу Полозова і повезли його на допит як свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Сам Полозов не раз попереджав, що його можуть насильно доставити на допит у ФСБ з метою виключення зі справи Умерова як захисника. Полозов кваліфікував своє затримання в Криму як викрадення і заявляв, що має намір оскаржити дії ФСБ у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-