Росія окупацією Криму порушила понад 400 угод - Джапарова

Росія окупацією Криму порушила понад 400 угод - Джапарова

Укрінформ
Окупувавши Крим, Росія порушила більш як 400 міжнародних і двосторонніх угод.

Про це у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окупувавши Крим, Російська Федерація порушила всі можливі й неможливі міжнародні норми, за нашими підрахунками - це 403 міжнародні та двосторонні угоди. Її мета - стерти в Криму всі українські файли", - заявила Джапарова.

За її словами, репресивна машина Росії змусила всіх активних людей виїхати з Криму, а тих, хто залишився, - мовчати. 

"І всі кримінальні та адміністративні справи в Криму, про які ми нині говоримо, це спроби змусити мовчати людей", - зазначила Джапарова.

Як сказала заступник міністра, на щастя для українців, вони не знають, що таке - жити в умовах несвободи, тому, щонайменше, повинні знати, як люди живуть в Криму і бути активнішими у спробах захистити їх.

За її словами, для того, щоб активізувати роботу з окупованим півостровом, Міністерство інформаційної політики України представить у березні 2017 року Стратегію інформаційної реінтеграції Криму.

"З головного, що ми маємо намір представити 2017 року - це Стратегія інформаційної реінтеграції Криму. Це документ, який дасть змогу направити месседжі кожної аудиторії, - Україні, Криму і світу і дасть зрозуміти, як розмовляти з кожною з цих аудиторій", - пояснила Джапарова.

На її думку, Стратегія допоможе наблизити до світової спільноти проблеми Криму і підкаже, як українцям бути активнішими у кримському напрямі. 

"Якщо кожен українець щиро переживатиме за Крим і відповідно впливатиме на політичний дискурс, політики більше займатимуться Кримом", - вважає Джапарова. 

"І найделікатніша та найвразливіша аудиторія нині - це Крим. Це наші українці, які почуваються відірваними від України і відчувають, що про них забувають", - додала вона. 

На думку заступника міністра, на створення міфів про те, що Крим не потрібен Україні та світу, працює величезна і потужна пропогандистська машина Росії.

"І також, як з кримчан вони роблять "терористів", "диверсантів" і "екстремістів", також навмисно вони створюють міфи про українців і дискредитують Україну. Наш документ про те, що кримчани - не байдужі українцям", - резюмувала Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-