Делегація ВР в ОБСЄ закликає виступити проти спроб

Делегація ВР в ОБСЄ закликає виступити проти спроб "узаконити" окупацію Криму

Заява
Укрінформ
Голова Постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї ОБСЄ Артур Герасимов (фракція БПП) виступив із заявою у зв'язку з оприлюдненим Остаточним звітом місії ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за виборами депутатів Державної думи Федеральних зборів РФ 18 вересня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба БПП. 

«Закликаємо всі держави, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати ніяких змін статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополь і утримуватися від будь-яких дій або поведінки, які можуть бути інтерпретовані як визнання будь-якої зміни статусу Криму, як це вказано в резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року A/RES/68/262 «Територіальна цілісність України», - йдеться в заяві.

У документі підкреслено, що чітким сигналом російській окупаційній владі про неминучу відповідальність за скоєні злочинні діяння стало ухвалення 19 грудня 2016 року Генеральною Асамблеєю ООН резолюції «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)», яка засудила системні порушення прав людини, здійснювані російською окупаційною владою, у тому числі позасудові страти, викрадення, політично вмотивовані переслідування жителів Криму тощо.

Голова Постійної делегації Верховної Ради наголошує, що керуючись цим документом, міжнародна спільнота має посилити тиск на Російську Федерацію для повного дотримання нею прав людини на території АР Крим і міста Севастополь та виконання своїх обов'язків, як окупаційної влади, у відповідності до норм і принципів міжнародного права.

«Закликаємо міжнародну демократичну спільноту солідарно виступити проти спроб легітимізувати окупацію АР Крим та міста Севастополь, шляхом включення осіб, обраних на тимчасово окупованих територіях, до російських парламентських делегацій в ПА ОБСЄ та інших міжнародних організаціях. Закликаємо також утриматися від взаємодії з російськими парламентськими делегаціями на двосторонньому рівні, у разі включення до їхнього складу осіб, обраних до Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації внаслідок незаконних виборів у тимчасово окупованих АР Крим та місті Севастополь», - зазначено в заяві.

У документі також наголошується, що будь-які спроби легітимізувати, прямо або опосередковано, грубі порушення принципів і зобов'язань ОБСЄ, вчинені Російською Федерацією шляхом спроби анексії та окупації частини суверенної території України, повинні й надалі отримувати рішучий осуд ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-