Окупанти катують кримських татар електричним струмом - правозахисник

Окупанти катують кримських татар електричним струмом - правозахисник

Укрінформ
Кримського татарина катували електричним струмом після того, як він відмовився співпрацювати з ФСБ.

Про це заявив координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У нас вже є прецедент, коли були застосовані тортури до Інвіра Крошу, йому 24 роки, двоє дітей, одружений. До нього були застосовані тортури 16 грудня, коли його обманним шляхом ввели у будівлю РОВС, потім з ним працювали співробітники ФСБ, пропонували, щоб він з ними співпрацював. Пропонували підписати папір, він відмовлявся. Закінчилося тим, що пізно вночі його катували електричним струмом", - повідомив Джеппаров.

Правозахисник також відзначив, що в Криму тривають обшуки у будинках кримських татар. Зокрема, з 30 листопада по 21 грудня пройшли сім обшуків. 

"Три обшуки 30 листопада, один обшук 2 листопада, обшуки в наступні три дні у ще трьох - це у Сімферополі. Впродовж 10 днів - сім обшуків. Два вироки суду, одному - один рік умовно, іншому - два роки умовно. Потім готують людей... Четверо в СІЗО за ст. 205, у Севастополі вони були заарештовані, зараз готують їх переводити до Ростова, де потрапляють під юрисдикцію військового суду", - сказав він. 

Крім того, коментуючи зникнення Руслана Ганієва і Арлена Терехова, Джеппаров сказав, що це схоже на викрадення. 

"Думаємо, що це все-таки мало схоже на зникнення. Це, швидше за все, ми так припускаємо, їх викрали. Години дві тому я говорив з дружиною Руслана і з близьким другом Арлена. Цих людей так і немає", - відзначив правозахисник. 

Раніше Укрінформ повідомляв, що 15 грудня 2015 року в Керчі пропали Руслан Ганієв і Арлен Терехов, які досі не вийшли на зв'язок.

Фото: meduza.io

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-