Україна закликає ООН примусити Росію виконувати обов'язки країни-окупанта в Криму

Україна закликає ООН примусити Росію виконувати обов'язки країни-окупанта в Криму

Укрінформ
Україна продовжуватиме докладати зусиль для того, щоб змусити Росію виконувати обов'язки як країни-окупанта в Криму відповідно до норм міжнародного права, та закликає всі держави ООН підтримати цю позицію.

На цьому наголосив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця на засіданні Генасамблеї ООН у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна докладатиме всіх зусиль, щоб змусити Російську Федерацію забезпечити повне дотримання її обов’язків як окупаційної влади відповідно до міжнародного права, а також для забезпечення безперешкодного й безпечного доступу міжнародних правозахисних механізмів на тимчасово окупованій півострів для здійснення моніторингу та звітування про ситуацію відповідно до їх мандату", - заявив представник України.

Він підкреслив, що стан з правами людини на півострові різко погіршився. Зокрема, остання доповідь Офісу верховного комісара ООН з прав людини від 8 грудня 2016 року описує ситуацію у Криму як "атмосферу репресій проти тих, чиї погляди не збігаються з позицією влади". Це було відображено в усіх, крім російської, заявах під час інтерактивного діалогу 12 грудня цього року в Раді з прав людини в Женеві.

Заступник глави МЗС України також закликав делегації у залі "використовувати будь-яку наявну можливість порушувати перед Російською Федерацією питання прав людини у Криму та наполягати на повному їх забезпеченні та дотриманні Росією своїх обов’язків згідно з міжнародним правом".

Кислиця підкреслив, що порушення прав людини, військові злочини, військова агресія, вторгнення підривають основи глобальної системи миру і безпеки, де ООН і Рада Безпеки мають посідати центральне місце з моменту окупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополя (Україна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-