Київ сподівається на ухвалення

Київ сподівається на ухвалення "кримської" Резолюції ООН

Укрінформ
Україна сподівається на ухвалення Генеральною асамблеєю ООН Резолюції щодо ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму та місті Севастополь.

Про це повідомляє прес-служба Міністерств з тимчасово окупованих територій та ВПО.

"В цьому документі йдеться про те, що окупаційна влада Криму дискримінує мешканців анексованого півострова, зокрема, кримських татар та етнічних українців, а права людини на території Криму систематично порушуються. Автори резолюції звертаються до новообраного Генсеку ООН з проханням знайти шляхи і засоби, які дозволять забезпечити безперешкодний доступ до Криму міжнародним організаціям (таким як Рада Європи та ОБСЄ), забезпечивши таким чином доступ міжнародних правозахисників до півострова", - пояснює прес-служба.

МінТОТ також роз'яснює, що в документі є вимоги з припинення насильства проти жителів Криму, звільнення  незаконно затриманих українських громадян та забезпечити безпеку в роботі журналістів та представників правозахисних організацій.

За інформацією МЗС, у разі ухвалення документа Україна зможе подавати позови в міжнародні суди проти Російської Федерації як проти держави-окупанта.

Як повідомлялося, Генеральна асамблея ООН сьогодні розгляне Резолюцію щодо ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму та м. Севастополь, яка була попередньо схвалена Третім комітетом Генасамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-