Росія призвела війська ППО в Криму в посилений режим - ЗМІ

Росія призвела війська ППО в Криму в посилений режим - ЗМІ

Укрінформ
Війська протиповітряної оборони (ППО) Росії в окупованому Криму готові до проведення Україною ракетних стрільб в акваторії Чорного моря і переведені на посилений режим роботи.

Про це ТАСС повідомило джерело в силових структурах регіону.

"Сили ППО Росії в Криму переведені на посилений режим роботи. Це стосується не тільки наземних засобів ППО, але і корабельних, оскільки кораблі Чорноморського флоту - це самодостатні бойові одиниці для відбиття подібних загроз", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він назвав суверенне право України на проведення військових навчань на своїй території "своєрідним піар-ходом, метою якого є створення нервозної обстановки".

Як повідомлялося, 26 листопада Міністерство оборони РФ направив лист українському військовому аташе, в якому, зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе стрільби поруч з Кримом, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети, а по-друге, завдасть удару по українських пускових установках.

Секретар РНБО Олександр Турчинов чітко відповів на претензії Москви: "Істерика Росії з приводу того, що Україна в порушення всіх міжнародних угод в односторонньому порядку ухвалила рішення про здійснення ракетних випробувань в "суверенному повітряному просторі Російської Федерації", позбавлена здорового глузду". Турчинов також звернувся з прохання до російської влади "не заважати випробуванням своєю істерикою і провокаціями".

Як заявили в МЗС України, офіційний Київ має намір проінформувати міжнародне співтовариство щодо погроз Російської Федерації про ракетний удар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-