Український консул відвідав бранців Кремля Вигівського і Костенка

Український консул відвідав бранців Кремля Вигівського і Костенка

Політв’язні
Укрінформ
Консульський представник посольства України в Росії зустрівся у виправній колонії в м. Кірово-Чепецьк (РФ) з незаконно засудженими громадянами України Олександром Костенком і Валентином Вигівським.

Про це у четвер повідомляє у Фейсбуці Департамент консульської служби МЗС України.

"8-9 листопада ц.р. в приміщенні виправної колонії в м. Кірово-Чепецьк (Кіровська область) відбулися зустрічі консульської посадової особи Посольства України в РФ з незаконно засудженими в Росії громадянами України О.Костенком та В.Вигівським", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічей консул перевірив умови утримання та стан співвітчизників: "Українцям було надано належну консульсько-правову та матеріальну допомогу. Скарг на наявність упередженого ставлення чи інших протиправних дій з боку адміністрації колонії ув’язнені не висловлювали".

"Продовжуватимемо і надалі вживати вичерпних заходів щодо відвідання інших громадян України, які незаконно утримуються та засуджені на території Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 31 березня Верховний суд РФ визнав законним вирок громадянину України Валентину Вигівському, засудженому на 11 років колонії суворого режиму за "шпигунство".

Спочатку Вигівському, якого затримали в окупованому Криму, були пред'явлені звинувачення за економічними статтями, проте пізніше родичам повідомили, що звинувачення буде перекваліфікована на "шпигунство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-