Всі активні студенти вже виїхали з Криму - Казарін

Всі активні студенти вже виїхали з Криму - Казарін

Укрінформ
Ректор Таврійського національного університету повідомив, що третина студентів і більше чверті викладачів вже залишили окупований Росією Крим.

Про це заявив в інтерв'ю ректор Таврійського національного університету (ТНУ) імені Вернадського Володимир Казарін, повідомляє сайт Гордон.

"Вся активна частина кримського студентства (а це приблизно третина) вже поїхала звідти. Більшість продовжує навчання в Україні. Це ті 15 тисяч студентів, які вирушили на материкову Україну в 2014-2015 роках. Ви знаєте, що активна та креативна частина – це завжди 30%", – розповів він.

Ректор ТНУ зазначив, що на окупованій території залишилися ті, хто не може виїхати через хворих родичів, і пасивна частина студентства.

"Така ж ситуація і з викладачами. Більше чверті з них (знову ж – діяльних і активних) залишили Крим, багато працюють у нас. Інші незабаром прийдуть. Зараз починаємо відновлювати медичний, аграрний ‒ як інститути нашого університету, і люди слідом за цим ідуть до нас", – повідомив він.

Казарін припустив, що вузи в Криму чекають ще більш важкі часи і що до ТНУ зараз йде великий потік студентів за переведенням з Криму.

"Нам дозволено переводити студентів круглий рік. Раніше це робилося тільки в період між закінченням навчального року та початком", – підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-