Евакуйований з Донецька виш пише листа Порошенкові

Евакуйований з Донецька виш пише листа Порошенкові

Укрінформ
Донецький Національний університет імені Стуса, переміщений з окупованої території у Вінницю, щомісяця платить майже 700 тис. грн за оренду навчальних корпусів і не має гуртожитків ні для співробітників вишу, ні для студентів.

Про це йдеться у відкритому листі Президенту України Петру Порошенку від колективу ДонНУ, розміщеному на офіційному сайті університету.

«Станом на 28.10.2016 року ми сплачуємо 696 100 грн щомісяця за оренду навчальних корпусів, не маємо гуртожитків, а професорсько-викладацький склад, співробітники і студенти винаймають житло за власний кошт», - сказано в листі.

Автори звернення нагадали, що під час відвідування ДонНУ у лютому.2015 року Президент дав надію колективу на особисте сприяння щодо створення умов функціонування університету у вигнанні.

«Донецький національний університет імені Василя Стуса за ці два роки перебування у Вінниці підтвердив свій статус, отримав довіру суспільства та міжнародних партнерів. Працюючи на межі своїх внутрішніх ресурсів, колектив потребує Вашого втручання у поточний стан справ. Будемо вдячні за Ваш особистий візит до нас або зустріч з представниками університету», - підкреслено в листі колективу ДонНУ до Порошенка.

Лист від імені колективу підписали ректор Роман Гринюк, голова Вченої ради Анатолій Загнітко, а також голова НПСП та голова студентської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-