Путін знову обіцяє

Путін знову обіцяє "електрифікацію і газифікацію" окупованому Криму

Укрінформ
На засіданні загальноросійського народного фронту "Форум дій. Крим", що проходить на окупованому півострові, президент РФ Володимир Путін пообіцяв вирішити енергетичні проблеми території через кілька років.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Але проблеми (енергетики - ред.) ще повністю не вирішені. Наприкінці цього року в Крим має прийти магістральна труба газова. І от, власне кажучи, з цього моменту почнеться справжня повноцінна газифікація й енергопостачання від власної генерації. І ми плануємо і зараз вже здійснюємо будівництво електростанцій, у тому числі на цьому газі. З цього моменту почнеться реальне стабільне енергозабезпечення всього півострова", - сказав Путін, виступ якого транслювали російські телеканали.

Він також говорив про можливість вирішувати за допомогою нової електроенергії проблеми прісної води - за допомогою опріснення морської (надзвичайно дорогого процесу). Проте на завершення виступу на цю тему з'ясувалося, що вирішення енергетичних проблем окупованого півострова відкладається з кінця цього року на невизначене майбутнє: "Кардинально питання вирішуватимуться з кінця цього і в подальші 2017-2018 роки".

У реальності планується до кінця року провести першу гілку газопроводу Кубань-Крим, що дасть можливість перезимувати Криму, щоправда, із запасом газу меншим, ніж минулої зими. Другу гілку газопроводу по дну Керченської протоки планується пустити через рік. Проте, і це не дасть змогу забезпечити розширювальне виробництво в Криму, тим більше - витрачатися на масштабне опріснення морської води.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту через черговий візит президента РФ Володимира Путіна в окупований Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-