МЗС направив Росії ноту через візит Путіна до окупованого Криму

МЗС направив Росії ноту через візит Путіна до окупованого Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту через черговий візит президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Міністерству закордонних справ Російської Федерації у зв'язку з черговим неузгодженим з Україною візитом Президента Росії В.В.Путіна на тимчасово окуповану РФ територію України - Автономну Республіку Крим, який розпочався 26 жовтня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Міністерство закордонних справ України неодноразово наголошувало на неприпустимості неузгоджених з Україною перебувань російських посадових осіб на суверенній території нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та місто Севастополь.

"Українська сторона розглядає цей та інші подібні так звані візити керівництва РФ як подальші спроби легітимізації незаконної анексії Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, що вже призвели до економічних, соціальних та гуманітарних проблем на півострові, а також демонстративне нехтування Росією державним суверенітетом України, Статутом ООН, Резолюцією ГА ООН А/RES/68/262 "Територіальна цілісність України", Бакинською декларацією та резолюціями Парламентської асамблеї ОБСЄ, зобов'язаннями за Договором про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією 1997 року та іншими нормами міжнародного права", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

МЗС України заявляє, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні так звані органи кримської влади та їхніх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії.

Російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту, зазначили в МЗС України.

Як відомо, президент Росії Путін сьогодні прибув до анексованого Криму на форум Загальноросійського народного фронту "Форум дій. Крим".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-