Кияни із шинами захищають від забудови сквер у Дніпровському районі

Кияни із шинами захищають від забудови сквер у Дніпровському районі

Укрінформ
У Дніпровському районі громада організувала цілодобове чергування, аби протидіяти спробам забудовника захопити сквер на проспекті Алішера Навої заради зведення багатоповерхівки.

Мешканці прилеглих будинків чергують у сквері Радунка (так вони називають цю ділянку) по кілька годин і вдень, і вночі. Вік деяких активістів сягає 82-85 років. На місці чергування встановили намет, є бочка з вогнищем, сигнальна труба, шини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ділянка землі, про яку йде мова, не відповідає жодним нормам для забудови, ні за площею, ні за обмеженнями, встановленими для комунікацій під землею. Після спроби силового захоплення землі тут ми встановили чергування, аби бути готовими до чергового нападу. Наші діти не сплять, ми не спимо, постійно на сторожі», - розповіла мешканка будинку на проспекті Навої, активіст, юрист, яка займається справою скверу Радунка, Тетяна Єрмакова.

Крім того, активісти протистоять тиску з боку забудовника в інформаційному полі, реагуючи на різноманітні провокації, поширення чуток тощо.

«Забудовник прагне будь-якими шляхами здобути цю землю. Після того, як декілька спроб підкупити мешканців не вдалися, забудовник знайшов людей, готових за гроші представлятися мешканцями наших будинків, розповідати, що вони згодні з перспективою будівництва в обмін на ремонт у під’їздах тощо. Вони вже реалізовували цю схему, намагаючись таким чином ошукати членів «земельної» комісії Київміськради (комісія з питань містобудування, архітектури та землекористування. – Ред.) та створеної ними робочої групи з розгляду питання спроби незаконної забудови скверу Радунка», - вказує юрист.

Єрмакова додає, що підставні мешканці не реагують на вимоги показати документи, які підтверджують їхнє проживання у будинках біля скверу та належність до громади, думку якої вони прагнуть висловити.

Як повідомлялося, в ніч на 30 грудня минулого року у сквері Радунка було зрізано 18 дерев, а 10 січня «тітушки» намагалися встановити паркан та огородити ділянку майбутньої забудови, - тоді їм завадили мешканці та представники добровольчих підрозділів.

Фото: Fb

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-