У Києві на акцію

У Києві на акцію "Stop Putin's War In Ukraine" зібралися дві сотні осіб

Фото
Укрінформ
На Майдані Незалежності у Києві у суботу відбулась акція з вимогою зупинити агресію путінської Росії в Україні.

В акції взяли участь близько двох сотень людей із різних регіонів України та країн світу. Учасники акції скандували "Стоп Путін! Стоп війна!", "Путіна - в Гаагу" та "Крим - це Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ключовою вимогою акції, яка цьогоріч уже втретє проходить у десятках країн по всьому світові, є припинення військової агресії Росії, відновлення територіальної цілісності Української держави та звільнення українських громадян з полону бойовиків та російських в'язниць.

"Путін є загрозою не тільки для України, а й для Європи і всього демократичного світу. Україна першою дала відсіч Путіну, тому її необхідно підтримати. І хоча я француз, для мене зараз важливо бути тут з вами, бо я був на Євромайдані і відтоді вболіваю за вашу країну", - заявив у виступі під час акції французький політолог Олів'є Ведрін, який працює у Києві.

Російська активістка Ольга Курносова, яка через політичні переслідування перебралася до Києва, у своєму виступі повідомила, що акції під гаслом «Stop Putin's War In Ukraine» у цей же час відбулися в Москві і Санкт-Петербурзі. За її словами, це дуже важливо, тому що в Росії "теж є люди, які ввважають нинішню російську владу злочинною, що Росія вчинила агресію і що Крим - це Україна".

Під час виступів також лунали заклики до єдності України у протистоянні зовнішнім та внутрішнім загрозам.

Учасники акції вшанували хвилиною мовчання пам'ять захисників Донецького аеропорту і вбитого під час протистояння на вул. Грушевського 22 січня 2014 року Героя України Сергія Нігояна.

На акції також була присутня народний депутат Надія Савченко з сестрою Вірою, проте політик не виступала з промовою. В короткому спілкуванні з журналістами після акції Савченко зазначила, що не є її організатором, а просто підтримує своєю участю, і висловила подяку всім киянам та гостям міста, які приєдналися до протесту. Відповідати на будь-які запитання ЗМІ народний депутат відмовилася і швидко залишила Майдан Незалежності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-