Нацгвардію озброїли американськими гвинтівками. Фото

Нацгвардію озброїли американськими гвинтівками. Фото

Укрінформ
Нацгвардія отримала на озброєння великокаліберні снайперські гвинтівки Barrett, виробництва США

Нацгвардія отримала на озброєння великокаліберні снайперські гвинтівки Barrett, виробництва США.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков у Фейсбуку.

"Надійшло нове серійне озброєння для комплектування підрозділів НГУ, що працюють проти груп прориву наших оборонних рубежів і ворожих ДРГ. Трохи тренінгу і підготовки - і наші снайпери зможуть використовувати цю потужну і сучасу зброю проти живої сили і техніки ворога в усіх бойових підрозділах НГУ", - зазначив він.

Аваков описав технічні характеристики нової зброї.

"Гвинтівка Barrett" М107А1. Завод виготівник: "Barrett", США. Основні технічні характеристики: Калібр, мм: .50 BMG (12,7 мм). Патрон: 12,7x99 мм. Довжина, мм: 1450. Довжина ствола, мм: 737. Маса без патронів, кг: 14. Прицільна дальність стрільби, м: 1800. Максимальна дальність, м: більш як 2000. Місткість магазину, патронів: 10. Комплект поставки: гвинтівка "Barrett" М107А1- 1 шт., приціл Leupold MR4 4-5-14 - 1 шт", - написав він.

Читайте також: Парубій на форумі в Конгресі США закликав дати зброю Україні

За словами міністра, для танків і БТРів агресора у бійців також "припасена новинка": реактивна протитанкова граната DRTG - 73.

"Постріл призначений для пробиття броні з активним (динамічним) захистом, що складається з пластинів ВВ зниженої потужності. Постріл тандемний, тобто з двома розташованими один за іншим кумулятивними зарядами, що спрацьовують послідовно. Перший, калібру 55 мм, руйнує динамічний захист, другий, 105,5-мм, пробиває броню завтовшки до 700 мм. Дальність стрільби не перевищує 200 м", - поінформував Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-