Масштабний грантовий конкурс для розвитку громад оголосили на Вінниччині

Масштабний грантовий конкурс для розвитку громад оголосили на Вінниччині

Укрінформ
Грантові пропозиції сьогодні чи не основне джерело фінансування тих сфер життя, де в бюджетах не вистачає коштів.

Новий багатовекторний проект для покращення життєвого середовища жителів громад Вінниччини днями оголосили громадське об’єднання “Ми – Вінничани”, за підтримки Благодійного фонду “МХП-Громаді”, народних депутатів Лариси Білозір, Миколи Кучера, Геннадія Вацака, учасників і партнерів об’єднання: парламентарів попередніх скликань Олександра Домбровського, Сергія Кудлаєнка та голови благодійного фонду “Український Альянс” Миколи Філонова.

“Конкурс «Твори добро» – це про реалізацію мрій тієї чи іншої громади. Про розбудову, відновлення, розвиток, відродження самобутності, історії, духовності, культури, екології, освіти, спорту, туризму, мистецтва як в маленькому селі, так і в районному центрі Вінниччини. Ми абсолютно розуміємо сьогоднішні пріоритети воюючої країни, тому в рамках громадського об'єднання “Ми - Вінничани” уже передали різним підрозділам Сил Оборони на 16 000 000 грн дронів та іншого обладнання. Але щодня отримуємо численні від громад запити, які стосуються розвитку чи покращення життєвого простору. Тому ініціювали конкурс «Твори добро». Його палітра дуже різноманітна: від благоустрою, до вдосконалення освітньої галузі, екологічних, історичних проєктів та навіть Алеї слави Героїв у маленькому селі. Цей конкурс про взаємопідтримку, про плече допомоги та перемогу добра у час страшної війни, – повідомив голова ГО “Ми - Вінничани” Валерій Коровій.

“У громадах Вінниччини живуть та навчаються і переселенці, і діти наших захисників. Фактично кожної родини торкнулася ця війна і принесла багато горя, але я впевнена, що ми вистоїмо, ми переможемо. Маємо наполегливо працювати для Перемоги і для того, щоб покращилося життя людей у громадах” - переконана співорганізаторка конкурсу парламетарка Лариса Білозір.

А регіональний менеджер із соціальних проєктів БФ «МХП – Громаді» - партнер конкурсу Петро Андрієць акцентував, що переш за все будуть враховуватися інтереси ветеранів та їх сімей. Саме такими критеріями керуються і у грантових ініціативах фонду, зокрема «Час діяти» і «Роби своє».

Голова Вінницького міського осередку ГО “Ми - Вінничани», народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко зазначив, що вінничани не повинні чекати на те, що хтось має щось дати чи зробити, а організуватися, брати участь у грантовому конкурсі та показати уже готовий результат.

А голова БФ “Український Альянс” - партнера конкурсу Микола Філонов відзначив, що досвід Вінниччини у використанні грантових коштів для розвитку громад може стати в нагоді усім регіонам України, які постраждали від російських окупантів.

За словами організаторів, проєкти, що подаються на розгляд конкурсної комісії, обов'язково мають реалізуватися у 2024 році. Громадське об'єднання “Ми – Вінничани” готові профінансувати до 100 000 гривень на проєкти-переможці.

Одна з головних умов - це співфінансування, як запорука дбайливого ставлення до реалізованого проєкту. Так, для комунальних установ та закладів передбачено не менше 25% від загального кошторису проєкту. Для громадських організацій – 10 %. А для ініціативних груп небадужих мешканців громад, які також можуть брати участь у конкурсі, – лише 5%. Загальний бюджет конкурсу – понад 3 мільйони гривень.

Організатори впевнені, що грантові пропозиції сьогодні чи не основне джерело фінансування тих сфер життя, де в бюджетах не вистачає коштів. І закликають вінничан використовувати такі інструменти для розвитку.

Детальніше про конкурс “Твори добро” від ГО “Ми - Вінничани” тут: vinsila.vn.ua

Матеріал розміщено згідно з пунктом 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 і Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі Рахунку.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова «реклама».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-