Кошти на укриття виділятимуть насамперед для лікарень на прифронтових територіях - Ляшко

Кошти на укриття виділятимуть насамперед для лікарень на прифронтових територіях - Ляшко

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив 1 млрд грн на будівництво укриттів у медзакладах, ці кошти розподілять передусім серед закладів на прифронтових територіях.

Як повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, про це під час селекторної наради з очільниками обласних військово-цивільних адміністрацій заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

«Пріоритет у розподіленні коштів надаватиметься медичним закладам, розташованим ближче до територій активних бойових дій, де Росія постійно обстрілює цивільну інфраструктуру і де потреба в укриттях – найбільш критична. Ми маємо чіткі критерії, що допоможуть пріоритезувати виділення коштів. Водночас закликаємо обласні адміністрації продовжувати роботу в цьому напрямі, адже ми розраховуємо, що це лише перша хвиля фінансування, і далі шукатимемо можливості зробити наші медичні заклади не тільки осередками допомоги та підтримки для пацієнтів, але й безпечним простором, де кожен може почуватися захищеним у будь-якій ситуації», - сказав міністр.

Як зазначають у МОЗ, обласні військово-цивільні адміністрації мають до 1 травня зібрати інформацію про готові до реалізації проєкти укриттів у лікарнях спроможної мережі, і до 15 травня – надати її Міністерству охорони здоров’я.

Обласні військові адміністрації та КМДА мають сформувати перелік проєктів у порядку їхньої пріоритетності. Зокрема, це територіальна наближеність медзакладу до території активних бойових дій; наявність у медзакладі автономного опалення, автономного водопостачання, автономного джерела електропостачання; наявність договору з НСЗУ за пакетами: «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій».

Перелік проєктів після затвердження комісією МОЗ буде передано уряду для затвердження розподілу субвенції.

Читайте також: У Львові відкрили перинатальний центр в укритті

Субвенція спрямовуватиметься тільки на нове будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт сховищ, протирадіаційних укриттів та споруд подвійного призначення у лікарнях комунальної форми власності.

Як повідомлялося, за понад 25 місяців війни у різних областях України повністю або частково відновлений 871 об’єкт медзакладів. З них 513 об’єктів відновлені повністю та ще 358 – частково.

За час повномасштабного вторгнення ворог пошкодив 1574 об’єкти медзакладів та ще 209 об’єктів зруйнував повністю (об’єкти відновленню не підлягають).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-