У Львові відкрили перинатальний центр в укритті

У Львові відкрили перинатальний центр в укритті

Фото
Укрінформ
В укритті Львівського обласного перинатального центру облаштували пологовий зал, операційну та палати – все для того, щоб маленькі українці змогли з’являтися на світ у безпечних умовах.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«В укритті Львівського обласного клінічного перинатального центру відтепер працює перинатальний в мініатюрі! На площі понад 700 квадратних метрів є пологовий зал, операційна, палати інтенсивної терапії, постінтенсивного догляду – все необхідне для того, щоб привести нове життя на світ і попіклуватися про нього», - написав Козицький.

Він зазначив, що до повномасштабної війни це підвальне приміщення використовували виключно для побутових потреб. Більше не дозволяла навіть висота стелі – 1,5 метра. Щоб реконструювати укриття, його заглибили на понад метр. Під час робіт вивезли майже 125 вантажівок землі. Замінили каналізацію, пожежну систему, систему вентиляції, провели інтернет. Все відповідає вимогам безпеки, безбар’єрності та державним будівельним нормам.

На перенатальний центр в укритті скерували 2 мільйони гривень з аукціону, який провів Благодійний фонд Козицького. Ще майже 2 мільйони – благодійна допомога від Amdos Management і Vodafone Ukraine. У 2022 році з обласного бюджету виділили 2 мільйони та близько 600 тисяч гривень, у 2023 – майже 4 мільйони. Ще близько 6 мільйонів – кошти самого перинатального центру.

Читайте також: У Львові проводять неонатальний скринінг немовлятам із семи областей

Упродовж двох останніх років Львівський обласний клінічний перинатальний центр є першим в Україні за кількістю наданої медичної допомоги при пологах.

Як повідомляв Укрінформ, Львівський обласний перинатальний центр став першим в Україні, де відкрили відділення допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ). У центрі створили повний цикл надання допомоги подружнім парам – від планування вагітності до пологів та супроводу дітей педіатром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-