Уряд продовжив пілотний проєкт з надання безоплатних медпослуг лікарнею «Феофанія»

Уряд продовжив пілотний проєкт з надання безоплатних медпослуг лікарнею «Феофанія»

Укрінформ
Клінічна лікарня «Феофанія», підпорядкована Державному управлінню справами, й надалі надаватиме певні медичні послуги безоплатно за Програмою медичних гарантій у межах пілотного проєкту.

Як повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, відповідну постанову ухвалено на засіданні уряду, передає Укрінформ.

Постанова продовжує термін дії пілотного проєкту щодо долучення клінічної лікарні «Феофанія» до надання медичної допомоги за Програмою медичних гарантій до 31 грудня 2024 року. Також розширено кількість пакетів медичних послуг, які надаватимуться у лікарні безоплатно.

«Пілотний проєкт у Феофанії демонструє чудові результати. Ми не лише продовжуємо його дію, а й постійно розширюємо перелік напрямів медичної допомоги, яку тут безоплатно може отримати кожна людина. Тепер це не лише меддопомога при інсультах та інфарктах, як на початку проєкту, а й онкологія та трансплантація... Також уряд зобовʼязав МОЗ і Держуправління справами під час підготовки бюджету на 2025 рік передбачити долучення Феофанії до Програми медичних гарантій за всіма видами медичної допомоги», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також: Уряд виділив ₴200 мільйонів на меддопомогу та реабілітацію військових у «Феофанії»

Постановою передбачено, що у медзакладі надаватимуть меддопомогу за такими пакетами Програми медичних гарантій: «Медична допомога при гострому мозковому інсульті»; «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда»; «Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах»; «Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у стаціонарних та амбулаторних умовах»; «Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах»;

Клінічна лікарня «Феофанія» має потужну матеріально-технічну базу, яка дозволяє застосовувати новітні методи лікування пацієнтів. У 2023 році у Феофанії розширили перелік послуг за трьома пакетами ПМГ. Зокрема, до випадків гострого мозкового інсульту та гострого інфаркту міокарда додалося лікування онкології. Лікарня отримала змогу укласти договір із НСЗУ на пакет «Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах».

У 2024 році медзаклад уклав договір з НСЗУ ще за пакетами з трансплантації на загальну суму понад 35,3 млн грн. Пакет включає лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів на суму понад 17,1 млн грн та лікування дорослих і дітей методом трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин на суму понад 18,2 млн грн.

Як повідомлялося, пілотний проєкт надання лікарнею «Феофанія» меддопомоги за Програмою медичних гарантій розпочався 1 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-