Вюрцбург та фундація DAHW профінансують три проєкти для розвитку реабілітації у Львові

Вюрцбург та фундація DAHW профінансують три проєкти для розвитку реабілітації у Львові

Укрінформ
На засіданні Наглядової ради з питань співпраці між львівським фондом UNBROKEN та німецьким фондом DAHW у четвер узгодили проєкти з будування двох поверхів у центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), нового центру ментального здоров’я та проведення навчань для львівських психологів та психотерапевтів у Вюрцбурзі.

Про це повідомила Львівська міськрада, передає Укрінформ.

Першочергово планують розпочати зведення двох поверхів у центрі реабілітації на вул. Мазепи, 25.

«Це дозволить збільшити кількість ліжок, завдяки чому в центрі зможуть приймати до 3,5 тисячі стаціонарних пацієнтів щороку. Найперше, військових та ветеранів війни. Вартість цього проєкту - €4 мільйони», - повідомили у міськраді.

Також на засіданні Наглядової ради погодили створення центру ментального здоров’я на базі лікарні святого Луки, який буде частиною екосистеми UNBROKEN.

«Це дозволить розширити можливості надання амбулаторної психологічної допомоги людям, які зазнали воєнних травм і потребують допомоги фахівців. Вартість цього проєкту - майже €2 мільйони», - додали у міськраді.

Читайте також: Уряд виділив ₴200 мільйонів на меддопомогу та реабілітацію військових у «Феофанії»

Щодо тренінгів для львівських психологів та психотерапевтів у Вюрцбурзі, вартість цього проєкту обміну досвідом за даними міськради Львова становитиме близько €200 тисяч.

Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною та психологічною реабілітацією постраждалих військових і цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні. Допомогу пацієнтам надають безкоштовно.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному реабілітаційному центрі «Незламні»(UNBROKEN) відкрився перший в Україні реабілітаційний центр «HAB | Lviv Habilitation Center» для ветеранів та цивільних, що постраждали внаслідок воєнних дій.

Фото Романа Балука для Львівської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-