Німеччина прийняла на лікування вже 1000 постраждалих під час війни українців

Німеччина прийняла на лікування вже 1000 постраждалих під час війни українців

Укрінформ
До Німеччини доставили на лікування 1000-го українського пацієнта, постраждалого внаслідок розв’язаної Росією війни.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської комісії.

«Європейський комісар з кризового менеджменту Янез Ленарчіч сьогодні взяв участь у заході, що відбувся в аеропорті Кельн-Бонн, Німеччина, щоб відзначити прибуття 1000-го українського пацієнта, переведеного для отримання медичної допомоги до Німеччини з початку незаконної агресивної війни Росії проти України. Медична евакуація координується та фінансово підтримується в рамках Механізму ЄС з цивільного захисту», - йдеться у повідомленні.

Як нагадує Єврокомісія, з початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну ЄС започаткував програму медичної евакуації з України тяжкохворих або важкопоранених під час війни пацієнтів з України для продовження їх лікування в європейських медичних закладах у європейських країнах. На сьогодні така можливість була надана для 3156 українських громадян, які отримують медичну допомогу у 22-х країнах ЄС.

Ця масштабна медична евакуація координується через Координаційний центр Єврокомісії з реагування на надзвичайні ситуації. Важкохворі пацієнти з України переміщуються до евакуаційного центру в місті Жешув, Польща, звідки транспортуються до лікарень по всій Європі. Місяць тому ЄС домовився із Норвегією про співробітництво в організації регулярних рейсів з Польщі для перевезення таких пацієнтів.

Читайте також: За кордон на лікування евакуювали понад 4400 постраждалих від війни українців

Як повідомлялося, у лікуванні важкохворих українців беруть участь лікувальні заклади та лікарі з Австрії, Бельгії, Хорватії, Чеської Республіки, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Угорщини, Ірландії, Італії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії та Швеції.

З початку російської агресії проти України Європейський Союз та його країни-члени продовжують надавати Україні політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. З лютого 2022 року обсяг такої європейської допомоги перевищив 85 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-