У Львові відкрився центр легеневої гіпертензії

У Львові відкрився центр легеневої гіпертензії

Укрінформ
У Львові відкрився центр легеневої гіпертензії, який є першим таким центром у західних регіонах України.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

“Центр легеневої гіпертензії відкрили напередодні Міжнародного дня рідкісних захворювань, до яких належить легенева гіпертензія”, - йдеться в дописі.

У міськраді зазначили, що центр працюватиме на базі кардіохірургічного відділення дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова, оскільки більшість хворих на легеневу гіпертензію лікуються у кардіохірургів.

Але для цього захворювання характерна ще й поява супутніх патологій. Тому боротися з ними буде мультидисциплінарна команда центру легеневої гіпертензії: кардіологи, пульмонологи, педіатри, хірурги, отоларингологи та інші фахівці лікарні святого Миколая.

“У новоствореному центрі на базі нашої кардіохірургії діти зможуть отримувати як амбулаторну, так і стаціонарну допомогу. На сьогодні, на щастя, є великий вибір ліків в Україні. А в нас є добра матеріально-технічна база для лікування, висококласні апарати ЕХО-кардіографії, є можливість проводити катетеризацію відділів серця, щоб встановити тип легеневої гіпертензії. Усе це тепер можна робити в єдиному місці”, – поінформувала керівник центру легеневої гіпертензії дитячої лікарні св. Миколая Першого медичного об’єднання Львова Ольга Пастернак.

У міськраді наголосили, що втілити ідею відкриття центру вдалося за підтримки БФ “Сестри Даліли” та ГО “Асоціація рідкісного захворювання України – легенева гіпертензія”. Ці дві організації допомогли з медичними препаратами та спеціальними апаратами для лікування пацієнтів.

Уточнюється, що в області станом на зараз є 11 маленьких пацієнтів з легеневою гіпертензією.

Легенева гіпертензія – це патологічне підвищення тиску в легеневій артерії, що зумовлене звуженням легеневих судин. У подальшому це призводить до збільшення навантаження на праві відділи серця, а іноді й до порушення функцій органу. Зустрічається хвороба в 6 дітей на 1 мільйон.

Читайте також: У Калуші геріатричний центр прийняв 28 переселенців

Лікарі запевняють, що хоча захворювання й невиліковне, за умови отримання належної допомоги, з ним можна навчитися жити.

Пацієнти з таким рідкісним захворюванням мають бути під контролем спеціалістів, отримувати належне лікування сучасними медичними препаратами. Без усього цього захворювання може швидко прогресувати і призвести до інвалідизації чи навіть загибелі дитини.

Як повідомляв Укрінформ, хронічне обструктивне захворювання легень є однією з причин смертності у світі.

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-