Прифронтовій лікарні передали гумдопомогу

Прифронтовій лікарні передали гумдопомогу

Укрінформ
Одна з лікарень прифронтової зони отримала гуманітарну допомогу медичного призначення із США, що надійшла за сприяння благодійного фонду «Захистити майбутнє» в межах меморандуму про співпрацю, укладеного з командуванням Обʼєднаних сил ЗСУ.

Про це командування Об'єднаних сил повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, згадана лікарня є багатопрофільним закладом охорони здоров’я вторинного рівня, де надають спеціалізовану цілодобову медичну допомогу хворим особливого контингенту, зокрема пораненим унаслідок ворожих обстрілів, вимушеним переселенцям та цивільним, направленим на стаціонарне лікування.

Допомога лікарні надана в межах цивільно-військового співробітництва після звернення керівництва медзакладу щодо потреби додаткового забезпечення.

Читайте також: З Аргентини відправили нову партію гумдопомоги для України

Гуманітарний вантаж складався із засобів для проведення хірургічних втручань, обладнання для обстежень, витратних матеріалів для гіпсування та засобів для полегшення стану лежачих пацієнтів. Також медики отримали хірургічний одяг, засоби для взяття і переливання крові тощо.

Командувач Обʼєднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що допомога медичним закладам у прифронтових регіонах триває. Найближчим часом гумвантаж відповідного призначення отримають медзаклади у північній операційній зоні.

Читайте також: Україна отримала як гумдопомогу шість «швидких», ліки та дитяче харчування

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовцям передали обладнання вартістю понад три мільйони гривень, яке придбали за кошти бюджету Житомира.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-