Івано-Франківські лікарі освоїли нову методику анестезії

Івано-Франківські лікарі освоїли нову методику анестезії

Фото
Укрінформ
Лікарі з Латвії провели фахівцям Івано-Франківської обласної клінічної лікарні майстер-клас, на якому навчали новій методиці анестезії, що дозволяє пацієнтові не відчувати болю до 12 годин.

Про це лікарня повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«В рамках триденної міжнародної Школи регіонарної анестезії, що проходила на базі обласної клінічної лікарні, для її учасників відбувся майстер-клас від лікарів з Латвії, які навчали українських фахівців новій методиці знеболення. В трьох операційних опікового відділення, травматологічного та судинної хірургії латвійські медики провели провідникову анестезію для військових пацієнтів з травмою передпліччя, з ампутаційною куксою лівої руки та з травмою гомілково-ступневого суглобу правої ноги», - йдеться у повідомленні.

За словами завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Ігоря Пулика, під час такої процедури наступає повне розслаблення кінцівки чи частини тіла, де оперують, зменшується кровотеча, пацієнтові не треба застосовувати штучну вентиляцію легенів, яку проводять лікарі зазвичай під загальною анестезією.

Тривалість такої анестезії становить 3-6 годин. Завдяки цьому хірург може провести операцію, а пацієнт не відчуватиме болю як мінімум 10-12 годин після закінчення оперативного втручання.

Читайте також: В Охматдиті провели унікальну операцію хлопчику, який не міг повноцінно дихати

Фахівці зазначають, що таке знеболення можна провести будь-де, адже воно не вимагає обладнання та додаткового персоналу. Цей метод планують запровадити в обласній лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківську міжнародна місія хірургів Face the Future провела 4 унікальні операції для військових. З кістки ребра хірурги формували втрачені органи обличчя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-