На Прикарпатті лікарні для новонароджених з порушенням розвитку допоможуть благодійники з Угорщини

На Прикарпатті лікарні для новонароджених з порушенням розвитку допоможуть благодійники з Угорщини

Укрінформ
Івано-Франківська обласна дитяча лікарня підписала меморандум з Екуменічною Службою Допомоги щодо реалізації проєкту з метою покращення умов перебування новонароджених з порушеннями розвитку.

Про це у Фейсбуці повідомляє Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, передає Укрінформ.

«Відбулось підписання Меморандуму про взаєморозуміння з Угорською Екуменічною Службою Допомоги. У рамках транскордонного співробітництва в Обласній дитячій лікарні Івано-Франківська буде реалізовано інфраструктурний проєкт щодо покращення умов перебування в стаціонарних відділеннях неонатального профілю (спільне перебування матері та дитини), а також у центрах, які здійснюють супровід пацієнтів з ризиком чи порушенням розвитку», - повідомляє департамент Івано-Франківської ОДА.

Йдеться про умови перебування дітей у кабінеті підтримки грудного вигодовування, центрі раннього втручання, канамнестичному центрі та у центрі відповідального батьківства.

«Новонароджені та діти перших місяців життя є особливою категорією пацієнтів. Найменші пацієнти дуже чутливі не лише до лікування, а й потребують ретельного дотримання умов виходжування. Тому дуже важливими є умови перебування, можливість спільного догляду за дитиною з боку медичного персоналу та батьків», - переконаний в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Дзьомбак.

Зазначається, що торік в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні допомогу отримали 623 дитини.

В закладі є три відділення для надання допомоги новонародженим дітям.

Читайте також: В Охматдиті провели унікальну операцію хлопчику, який не міг повноцінно дихати

Як повідомляв Укрінформ, доброчинці Франції погодились допомогти прикарпатським медзакладам, де лікують військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-