На Рівненщині будують новий реабілітаційний корпус госпіталю ветеранів війни

На Рівненщині будують новий реабілітаційний корпус госпіталю ветеранів війни

Укрінформ
У Рівненській області будують новий реабілітаційний корпус обласного госпіталю ветеранів війни - проведені підготовчі роботи та закладений фундамент.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська ОДА.

«Новий корпус обласного госпіталю ветеранів війни забезпечить лікування та реабілітацію військових із складними черепно-мозковими та спінальними травмами. Будівництво планують завершити вже в наступному - 2025 році», - йдеться у повідомленні.

Як розповів заступник директора Департаменту будівництва та архітектури Рівненської ОДА Василь Мельник, загальна вартість об’єкту - 1 млрд 304 млн гривень. Будівельники розпочали зводити споруду ще восени минулого року.

«Звісно негода вносила свої корективи в темпи будівництва, проте роботи не зупинялись. Наразі тут працюють більше півсотні робітників», - пояснив Мельник.

Керівник медзакладу Андрій Бурачик повідомив, що у новому корпусі розмістять приймально-діагностичне та стаціонарне відділення на 100 ліжко-місць, операційні та реабілітаційні зали. Крім цього, облаштують містке укриття, а на даху - вертолітний майданчик для оперативного транспортування пацієнтів.

«Запроваджуватимемо нові методи лікування спінальної травми, зокрема інвазивну та неінвазивну стимуляцію спинного мозку. Тут функціонуватиме також лабораторія стовбурових клітин, де будуть використовуватися новітні технології», - зазначив Бурачик.

Читайте також: У Павлограді відкрили центр реабілітації

Як інформують в ОДА, нещодавно на базі госпіталю відкрили відділення асистивних технологій. Проєкт вдалось реалізувати за співфінансування ВООЗ, Уряду Великобританії та обласного бюджету. Відтепер, військові, що проходять лікування, матимуть додаткові можливості для реабілітації.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненському обласному госпіталі працює міжнародна мультидисциплінарна реабілітаційна команда ВООЗ.

Фото: Рівненська ОДА / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-