У Рівненському обласному госпіталі працює міжнародна команда ВООЗ

У Рівненському обласному госпіталі працює міжнародна команда ВООЗ

Фото
Укрінформ
У Рівненському обласному госпіталі працює міжнародна мультидисциплінарна реабілітаційна команда ВООЗ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська ОДА з посиланням на першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна.

«Вони проводять майстер-класи з лікування, тренінги з ортезування, надають консультації та навчають працівників госпіталю світовим методам реабілітації наслідків спінальної травми. Окрім того, наші фахівці опановують сучасні системи для відновлення навичок ходи, розробки нижніх та верхніх кінцівок. Також вдалося встановити нове медичне обладнання для роботизованої реабілітації. Воно придбане за кошти державного бюджету», - розповів Подолін.

Зазначається, що у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни працює команда ВООЗ з різних країн світу. Загалом це 10 фахівців-практиків із Великої Британії, Канади, Австралії, Швеції, Норвегії, Італії, Індії.

У її складі - лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, клінічні психологи, сестри медичні та координатор програми. Залучення членів команди відбувалось через канали ВООЗ та професійну мережу Міжнародного товариства спинного мозку.

Також Подолін додав, що в межах міжнародної співпраці у закладі вже збільшено кількість ліжко-місць з 50 до 100 та залучено профільних українських фахівців.

Донором проєкту виступив уряд Великої Британії (Foreign, Commonwealth & Development Office, FCDO). Серед партнерів - Міжнародне товариство спинного мозку (International Spinal Cord Society, ISCoS), ГО «Група активної реабілітації» (ГАР).

Читайте також: Захворюваність на коронавірус у світі за місяць зросла на 52% - ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині військові разом із собаками-терапевтами сфотографувалися для календаря «Незламні» на підтримку каністерапії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-