До Львова прибув останній медичний евакуаційний потяг «Лікарів без кордонів»

До Львова прибув останній медичний евакуаційний потяг «Лікарів без кордонів»

Фото
Укрінформ
До Львова 22 грудня прибув останній медичний евакуаційний поїзд «Лікарів без кордонів». За час місії вдалося вивести із зон активних бойових дій 1683 людини, які постраждали внаслідок війни.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Сьогодні до Львова прибув останній медичний евакуаційний поїзд «Лікарів без кордонів». Це 137 медична евакуація від початку проєкту – 31 березня 2022 року», - написав Козицький.

З його слів, за час дії проєкту евакуаційними поїздами на Львівщину доправили 1683 людини, які постраждали внаслідок російської воєнної агресії. Це жителі Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей. Усі ці пацієнти отримали високоспеціалізовану медичну допомогу у лікарнях Львівської області.

Зважаючи на те, що у прифронтових областях адаптовують інфраструктуру й потреба евакуювати постраждалих на далекі відстані зменшується, місію наразі призупиняють.

Читайте також: Запорізькі медики отримали мобільний шпиталь від «Лікарів без кордонів»

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні обласна влада передала запорізьким медикам мобільний шпиталь від міжнародної організації «Лікарі без кордонів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-