В Одеському обласному центрі психічного здоров’я буде новий керівник - голова ОВА

В Одеському обласному центрі психічного здоров’я буде новий керівник - голова ОВА

Укрінформ
Одеський обласний центр психічного здоров'я найближчим часом отримає нового керівника.

Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає Укрінформ.

Він поінформував, що за результатами ініційованих ОВА наприкінці жовтня перевірок в Одеському обласному центрі психічного здоров'я відкрито низку кримінальних проваджень, директор Оксана Денисенко подала заяву на звільнення.

"Контракт розриваємо, зараз будемо визначатися з іншою кандидатурою. Незрозумілі закупівлі, незрозуміле ставлення до військових... Проблеми з ремонтом, проблеми з харчуванням, проблеми з охороною – дуже багато питань було (до керівництва центру - ред.)", - сказав Кіпер на пресконференції.

Керівник  ОВА зауважив, що коли обійняв посаду, був здивований тим фактом, що в Овідіополі та Роздільній, де населення становить 50-70 тисяч, стан лікарень був "набагато кращий, ніж в Одесі". "Грошей, які вони отримують від міністерства, вистачає забезпечити цикл лікування хворого та навіть трохи заощадити на якісь потреби. Що стосується Одеси, в мене викликає подив (стан лікарень - ред.). Вже відбулись певні кадрові зміни, вони продовжаться", - зазначив він.

Як приклад Кіпер навів зміну керівництва в обласному центрі екстреної медичної допомоги. Було встановлено, що в цьому закладі за 9 місяців витратили річний бюджет, бо за 100 км їздили заправляти машини "швидкої". "Машини "швидкої" не повинні возити каністри замість людей. Ми були змушені виділили їм дотації, бо цей рік необхідно закрити", - наголосив керівник області.

Читайте також: В Україні розбудують мережу центрів психічного здоровʼя

Крім того, за його словами, від пацієнтів було багато нарікань на відсутність медикаментів у каретах "швидкої". Нині перевірка в декількох пунктах прийому засвідчила, що ліки в саквояжах медиків вже є.

Новий керівник "екстренки" спільно з ОВА провів успішні перемовини з міжнародними партнерами та забезпечив 50 машин "швидкої" зимовою гумою завдяки донорським коштам. ОВА також шукає донорів для проведення реконструкції дитячої обласної лікарні.

"Медицина на Одещині – це постійний контроль, здивування та робота", - підсумував глава ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у Дитячій міській клінічній лікарні №3 в Одесі відкрили нове відділення невідкладної, екстреної та травматологічної допомоги.

Фото: facebook.com/ORMCoMH

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-