Україна хоче створити з Єврокомісією стратегічний запас ліків на випадок надзвичайних ситуацій

Україна хоче створити з Єврокомісією стратегічний запас ліків на випадок надзвичайних ситуацій

Укрінформ
Україна разом з європейськими партнерами розбудовують спроможну систему реагування на надзвичайні стани.

Як повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, про це заявив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров під час виступу на конференції Управління Європейської комісії з питань готовності та реагування на надзвичайні ситуації у сфері охорони здоровʼя (HERA), передає Укрінформ.

«У рамках пакетів медгарантій в Україні запроваджено контактування 193 медзакладів, які потенційно будуть надавати допомогу за надзвичайних ситуацій будь-якого походження. Також у ПМГ включено забезпечення цих закладів переліком першочергово необхідних лікарських засобів. Єврокомісією було напрацьовано орієнтовний табель та перелік лікарських засобів і медичних виробів на випадок надзвичайного стану. Ми звертаємось до колег із Єврокомісії щодо можливості опрацювати цей список для реалізації положень, визначених табелями, схваленими Єврокомісією в нашій країні», – сказав Дубров.

Також на зустрічі сторони обговорили питання створення стратегічного запасу лікарських засобів на випадок надзвичайної ситуації будь-якого походження.

Читайте також: У МОЗ спростували російський фейк про дефіцит ліків: Це частина ворожої ІПСО

Як повідомлялося, у вересні 2023 року делегація МОЗ провела зустрічі із низкою директоратів Єврокомісії у сфері охорони здоровʼя та готовності до надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я та реагування на них, в ході яких йшлося про те, що Україна може стати для ЄС стратегічним хабом лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-