Функціональні ліжка та пересувні системи: лікарні у 18 областях отримали нове обладнання

Функціональні ліжка та пересувні системи: лікарні у 18 областях отримали нове обладнання

Укрінформ
Медзаклади у 18 областях України отримали протипролежневі матраци, функціональні ліжка та пересувні системи.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"До медзакладів у 18 областях України доставлено 250 надувних протипролежневих матраців, 65 медичних функціональних ліжок, 57 пересувних систем з живленням від батареї для підіймання та переміщення пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОЗ, такі матраци дозволяють запобігти утворенню пролежнів у знерухомлених хворих. Вони призначені для пацієнтів, які проводять у ліжку понад 15 годин на день; мають середній та високий ризик розвитку виразок; лежачих пацієнтів.

Також такі матраци використовуються для профілактики та лікування опорно-рухового апарату та для людей, у яких є пролежні 2-3 стадії.

Крім того, лікарні України отримали ще 57 пересувних систем з живленням від батареї для підіймання та переміщення пацієнтів та 65 медичних функціональних ліжок.

Читайте також: Лікарні не повинні вимагати від пацієнта у стаціонарі купувати недоказові препарати - НСЗУ

Закуплені функціональні ліжка сконструйовані таким чином, щоб максимально полегшити догляд за людиною, яка прикута до ліжка внаслідок різних причин.

Обладнання закуплене у межах співпраці МОЗ та Глобального фонду.

Як повідомлялося, українські медзаклади отримали портативні рентгенівські системи та сучасні рентгени для діагностики та лікування.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-