Лікарні не повинні вимагати від пацієнта у стаціонарі купувати недоказові препарати - НСЗУ

Лікарні не повинні вимагати від пацієнта у стаціонарі купувати недоказові препарати - НСЗУ

Укрінформ
Лікарні не повинні вимагати від пацієнта у стаціонарі купувати недоказові ліки.

Як повідомляє Національна служба здоров'я, на цьому наголосила заступниця директора Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Шуліка, передає Укрінформ.

“Лікарні не повинні вимагати від пацієнта, який лікується у стаціонарі, купувати якісь недоказові ліки, за котрі недобросовісні медики отримують певний відсоток від фармацевтичних компаній. Тому якщо вам вручають список ліків, які ви нібито маєте придбати за власний рахунок, варто скаржитися Національній службі здоров’я за номером 16-77”, – сказала Шуліка.

У НСЗУ зазначили, що медичні заклади, які мають договір із НСЗУ, повинні забезпечити пацієнта під час його перебування у стаціонарі ліками, що закуповуються МОЗ та за рахунок інших бюджетних програм, ліками з Національного переліку основних лікарських засобів, а також необхідними медичними виробами й витратними матеріалами.

Читайте також: Пацієнтів з інсультом безоплатно лікують у 229 медзакладах України - НСЗУ

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році на Програму медичних гарантій, з якої фінансується лікування українців на первинній, вторинній ланці медичної допомоги, а також надання високоспеціалізованої меддопомоги, передбачено 158,8 млрд гривень. У 2023 році ця сума склала понад 142 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-