Українські лікарні отримали близько 30 портативних рентген-систем і сучасних рентгенів

Українські лікарні отримали близько 30 портативних рентген-систем і сучасних рентгенів

Фото
Укрінформ
До українських медзакладів поставлено 23 мобільні рентгенівські діагностичні системи «MAC D», а також 5 портативних рентгенів «FDR Xair» (XD2000) для покращення діагностики туберкульозу.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я, медобладнання поставлено у межах співпраці МОЗ та Глобального фонду, передає Укрінформ.

Як зазначається, це універсальні рентген-апарати з плоскопанельним детектором, що дозволяє виконати всі види рентгенографічних досліджень просто біля ліжка пацієнта. MAC D також оснащений цифровою системою отримання зображень у режимі рентгенографії.

Високочастотний інверторний рентгенівський генератор забезпечує зниження променевого навантаження на пацієнта.

Серед переваг апарата – оснащення його вбудованим джерелом безперебійного живлення, яке захищає систему від перепадів напруги в мережі та забезпечує безперебійну роботу обладнання.

Також у межах співпраці МОЗ та Глобального фонду для боротьби з ВІЛ та туберкульозом було закуплено для регіональних медзакладів 5 портативних рентгенів «FDR Xair» (XD2000) для покращення діагностики туберкульозу. Обладнання отримали: Вінницький обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр; Криворізький протитуберкульозний диспансер; Запорізький регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр; Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр; Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр.

Читайте також: Для українських лікарень придбали 16 сучасних апаратів МРТ

Цифрові портативні рентгенографічні апарати працюватимуть у сільській місцевості та у віддалених громадах.

Як повідомляв Укрінформ, обласні центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Чернігівської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської областей отримали 5 автомобілів класу С для бригад екстреної меддопомоги. Машини придбані для України ПРООН за кошти уряду Канади.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-