У львівському «Охматдиті» лікарі сформували хлопчику барабанну перетинку

У львівському «Охматдиті» лікарі сформували хлопчику барабанну перетинку

Укрінформ
У львівському «Охматдиті» сформували нову барабанну перетинку 9-річному хлопчику з Хмельниччини, якому ще в садочку до вуха потрапив пластилін.

Про це у Фейсбуці повідомив Центр дитячої медицини лікарня «Охматдит», передає Укрінформ.

Зазначається, що отоларингологи Центру дитячої медицини, львівського «Охматдиту» сформували нову барабанну перетинку 9-річному Артему з Хмельницької області.

«У нього барабанна перетинка різко атрофувалася, всохлася, потягнулася в глибину і приросла до кістки практично в усіх місцях. Тому, цю барабанну перетинку треба було відділити, усунути і сформувати нову. Це була методика з повної реконструкції барабанної перетинки. Це дуже складна методика. Завдяки підказкам професора Анджея Кжижаняка ми це зробили”, - наголосив керівник Клініки голови та шиї Федір Юрочко.

Читайте також: У Львові немовляті видалили вроджену пухлину вагою в кілограм

Зі слів мами хлопчика Іванни, проблеми в дитини розпочалися ще коли син був у садочку, тоді у вусі хлопчика виявили сторонній предмет.

«Тоді були виділення із вушка. При огляді виявили в барабанній перетинці і в барабанній порожнині сторонній предмет - пластилін. І так відтоді ми це лікуємо. Артем вже переніс чотири операції. Тепер очікуємо ще на одну», - розповіла мама.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» польські та українські хірурги вперше в Західній Україні виконали складну операцію однорічній дитині із рідкісною вродженою вадою гортані.

Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-