У Львові немовляті видалили вроджену пухлину вагою в кілограм

У Львові немовляті видалили вроджену пухлину вагою в кілограм

Фото
Укрінформ
У Львові хірурги дитячої лікарні святого Миколая видалили новонародженій дівчинці пухлину вагою в кілограм.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Першого медичного об'єднання Львова, передає Укрінформ.

"Львівські хірурги прооперували немовля, яке народилося із пухлиною вагою 1 кілограм. Гігантське утворення видалили хірурги дитячої лікарні святого Миколая", - йдеться у повідомленні.

У Львові хірурги прооперували немовля, яке народилося із пухлиною вагою один кілограм / Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У ТМО зазначили, що маленька пацієнтка Юстина народилася місяць тому. Дівчинка з’явилася на світ із велетенською пухлиною, але і батьки, і лікарі були до цього готові. Адже ще на 16-му тижні вагітності спеціалісти діагностували в дитинки патологію - крижово-куприкову тератому.

Читайте також: В Охматдиті видалили пухлину з мозку дівчини, коли та перебувала у свідомості

Уже на третій день після народження Юстину забрали до операційної. Аби мінімізувати крововтрату, хірурги спершу визначили, які судини живлять пухлину кров’ю, і лише потому взялися її видаляти. Лікарі успішно висікли утворення, яке важило близько кілограма та становило 25% маси тіла немовляти. Пухлину видалили разом із куприком та частиною крижової кістки, що є світовим стандартом для таких оперативних втручань.

У медоб'єднанні повідомили також, що на місці, де локалізувалася тератома, утворився дефект м’яких тканин. Щоб його закрити, спеціалістам довелося одномоментно провести дитині ще й шкірну пластику. Із сусідніх ділянок вони вирізали шкірні клапті і вживили їх у тому місці, де була пухлина. Подібні пластики немовлятам виконують нечасто, бо з пухлинами таких великих розмірів діти народжуються досить рідко.

Операція тривала близько 5 годин і минула вдало.

Читайте також: У Львові 9-річному хлопчику видалили пухлину завбільшки з футбольний м’яч

"Важливо, що після такого обширного хірургічного втручання в крихітки повністю збереглася функція тазових органів. Минув без ускладнень і післяопераційний період. Юстина разом із батьками вже повернулася додому - в Стрий. І тепер до спеціалістів дитячої лікарні святого Миколая крихітку привозитимуть лише на планові огляди", - підсумували в ТМО.

Спеціалісти медоб'єднання наголошують, що будь-які патології важливо виявляти вчасно та за потреби надавати малюкам допомогу відразу ж після їхнього народження.

Як повідомляв Укрінформ, у львівській лікарні св. Миколая 8-річному онкохворому хлопчику пересадили кістку, надруковану на 3D-принтері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-