У Львові успішно прооперували однорічного хлопчика з рідкісною вадою гортані

У Львові успішно прооперували однорічного хлопчика з рідкісною вадою гортані

Укрінформ
У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» польські та українські хірурги вперше в Західній Україні виконали складну операцію однорічній дитині із рідкісною вродженою вадою гортані.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська обласна Дитяча клінічна лікарня «Охматдит», передає Укрінформ.

«Вперше у Західній Україні наша ЛОР-команда прооперувала 1-річну дитину з рідкісною вродженою вадою розвитку гортані. Сім'я із села Холопичі Волинської області. У Богдана - задня розщілина гортані (рідкісна патологія). Через цю ваду у дитини щомісяця складні бронхіти. Малюку зробили мініінвазивну ендоскопічну операцію. Втручання пройшло успішно», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на операції зі львівськими отохірургами були присутні польські колеги. А саме професор Ярослав Шидловський з Познані, який керує клінікою дитячої отоларингології, професор Войцех Домка, який є керівником університетської ЛОР-клініки у місті Жешув, а також професор Анджей Кжижаняк, який очолює ЛОР-відділення у госпіталі міста Бидгощ.

Читайте також: На Волині пересадили серце пацієнту, який понад місяць був на системі штучного кровообігу

Як повідомляв Укрінформ, у травні хірурги дитячої лікарні Святого Миколая у Львові прооперували 9-річну дитину, яка не могла дихати через патологічне звуження трахеї.

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-