У Львові американські хірурги прооперують військового, який втратив нижню щелепу

У Львові американські хірурги прооперують військового, який втратив нижню щелепу

Фото
Укрінформ
У Національному реабілітаційному центрі "Незламні" у Львові американські хірурги місії Face to Face погодились оперувати військового, який через тяжке поранення втратив нижню щелепу. 

Під час операції застосують найскладнішу методику мікрохірургії та працюватимуть двома бригадами. Про це у Фейсбуці повідомляє Національний реабілітаційний центр "Незламні" (UNBROKEN) із посиланням на американського реконструктивного хірурга, професора кафедри отоларингології - хірургії голови та шиї Шерорда "Скотт" Татума, передає Укрінформ.

“Ми маємо одного надскладного пацієнта, який зазнав тяжкого поранення обличчя, в нього повністю відсутня нижня щелепа. Ми будемо використовувати найважчу методику в мікрохірургії та працювати двома бригадами. Плануємо виконати пересадку стегнової кістки на живлячій судині разом з м'якими тканинами на нижню щелепу паралельно щелепно-лицеві хірурги  проводитимуть реконструкцію кісткового дефекту на обличчі захисника", - зазначив хірург.

Він зауважив, що це втручання буде складним і довготривалим.

Читайте також: У Києві презентували мобільний хірургічно-стабілізаційний пункт для прифронтових територій

Зазначається, що в Національному реабілітаційному Центрі у неділю стартував перший день місії американських пластичних та реконструктивних хірургів Face to Face. Цього разу до Центру "Незламні" приїхали 25 провідних спеціалістів із різних напрямків, зокрема, пластичні, щелепно-лицеві та реконструктивні хірурги, ЛОРи, ортопеди та офтальмологи.

"Спеціалісти відібрали 42 пацієнтів, яких оглянули в перший день місії (12 листопада - ред.). Уже обрали 30 українців для оперативних втручань. Вісім із них мають надскладні травми, і їхні операції можуть тривати від 10 до 15 годин", - додають у Національному реабілітаційному центрі "Незламні".

Читайте також: У Національному центрі «Незламні» відкрили оновлене відділення голови та шиї

В американських хірургів попереду пʼять операційних днів. Перші хірургічні втручання заплановані уже на ранок.

Фото: UNBROKEN Ukraine, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-