У Києві презентували мобільний хірургічно-стабілізаційний пункт для прифронтових територій

У Києві презентували мобільний хірургічно-стабілізаційний пункт для прифронтових територій

Укрінформ
Благодійний фонд ім. Героя України Бориса Возницького передасть на прифронтові території другий мобільний хірургічно-стабілізаційний пункт Keep Life.

Його презентація відбулась у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначалося, цей мобільний хірургічно-стабілізаційний пункт буде доправлений у Харківську область. Перший був переданий на Запорізький напрямок торік у грудні.

"Перша модель була створена на базі 40-футового контейнера. Ця модель зроблена на базі 20-футового контейнера... За допомогою розсувних частин ми збільшили корисну площу контейнера на 8 квадратних метрів. При цьому внутрішня площа, яка після розгортання становить 23 кв. м, обладнана під виконання двох хірургічних втручань одночасно", - розповів керівник проєкту інженер Сергій Нечитайло.

За його словами, KeepLife може прийняти до 50 осіб на день - залежно від потреби і складності допомоги, що надається.

Пункт можна розгорнути за 5 хвилин, він має високу прохідність на бездоріжжі та повністю автономний - він обладнаний генератором на 16 кВт, акумуляторами безперебійного живлення, які забезпечують роботу обладнання від моменту відключення електрики до запуску генератора, а також має водяний і дизельний баки, систему вентиляції, кондиціювання та фільтрування.

Читайте також: Стабілізаційні пункти на передовій повністю забезпечені медобладнанням та ліками - МОЗ

"Навіть за сильних морозів операційна за 20 хвилин готова приймати пацієнтів. На даний час надважливою є хірургія, тому тут усе під неї налаштовано", - зазначив Нечитайло.

За його словами, у пункті можуть одночасно працювати дві хірургічні бригади. Тут є апарат УЗД, монітор пацієнта, кисневий концентратор, ШВЛ, дефібрилятор, стерилізатор, електрохірургічний апарат BOWA.

Як зазначалося, планується запустити KeepLife у серійне виробництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-