Україна та США посилять співпрацю щодо запобігання хімічній та біологічній загрозам - МОЗ

Україна та США посилять співпрацю щодо запобігання хімічній та біологічній загрозам - МОЗ

Укрінформ
Україна та США посилять співпрацю у сфері запобігання та реагування на сучасні хімічні та біологічні ризики і загрози. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, передає Укрінформ.

У відомстві поінформували, що днями у Польщі відбулася установча українсько-американська зустріч, на якій обговорювалися проблеми щодо хімічної і біологічної безпеки.

Фото: МОЗ

Делегацію США очолювала заступниця помічника Державного секретаря США з питань нерозповсюдження Кетрін Інслі. До складу української сторони входили представники Ради національної безпеки та оборони України, Міністерства закордонних справ, Міністерства охорони здоров’я та інших відомств. 

Читайте також: Війна: хімічні загрози. Що треба знати

За словами заступника міністра, головного державного санітарного лікаря Ігора Кузіна, питання протидії хімічним та новим біологічним загрозам є пріоритетом для України.

“За останній рік МОЗ було прийнято та затверджено низку медичних та санітарних стандартів з реагування на випадки радіаційних, хімічних та ядерних загроз. Влітку відпрацьовані алгоритми дій у режимі “реальної загрози” у спільній координації медиків та екстрених служб. Для України важливо мати потужну підтримку від міжнародних партнерів у посиленні цих напрямів. Ми високо цінуємо допомогу уряду США у цій сфері, адже посилення двосторонньої співпраці України зі США у питанні запобігання та реагування на сучасні хімічні та біологічні ризики і загрози не лише посилить національну спроможність України, а й безпосередньо впливатимуть на загальносвітову безпеку», — наголосив Кузін.

Фото: МОЗ

За підсумками зустрічі сторони домовилися про поглиблення двосторонньої співпраці у зміцненні спроможностей України щодо запобігання, виявлення та реагування на сучасні хімічні та біологічні ризики і загрози.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-