Франція долучиться до розбудови центрів психічного здоровʼя в Україні

Франція долучиться до розбудови центрів психічного здоровʼя в Україні

Укрінформ
Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко провів зустріч із Пʼєром Ельброном, спеціальним уповноваженим президента Франції з питань допомоги та відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ 

«МОЗ, зокрема, відповідно до пріоритетного проєкту відомства «Охорона психічного здоров’я у структурі медичної допомоги» працює над збільшенням спроможності первинної та спеціалізованої ланок, аби якісні та доступні послуги були доступними для всіх, хто їх потребує. Франція зі свого боку готова долучитися до розбудови мережі центрів психічного здоровʼя в Україні», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на зустрічі приділили увагу ключовим напрямам співпраці у сфері охорони здоровʼя, які стратегічно закріплені у декларації, підписаній міністрами охорони здоровʼя України та Франції у квітні цього року у Львові.

Читайте також: Стратегія впровадження програми ментального здоров’я на місцях уже вибудувана - ОП

Розробляються конкретні покрокові плани реалізації кожного проєкту. Зокрема, йдеться про вивчення можливостей відбудови лікарень за модульним принципом на деокупованих територіях. Це дасть змогу забезпечити доступ до необхідної медичної допомоги у найкоротші терміни.

Наразі, як повідомили в МОЗ, відбувається опрацювання юридичних аспектів проєкту.

Також учасники зустрічі обговорили питання співпраці українських і французьких лікарень, навчання наших лікарів та можливості обміну досвідом. Детальніші домовленості планується зафіксувати під час сателітного саміту міністрів охорони здоров’я в межах Саміту перших леді та джентльменів, який має відбутися в Україні на початку вересня.

Читайте також: Контракти супроводу пацієнтів із психічними розладами мають понад 500 поліклінік - Зеленська

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба здоров’я разом із Координаційним центром з психічного здоров’я та Бюро ВООЗ створили онлайн-мапу медичних закладів, де можна отримати психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров'я.

За перше півріччя 2023 року послуги психологічної допомоги на первинній ланці отримали 17 064 пацієнти у 360 медзакладах.

Фото: moz.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-