У Техасі вперше зафіксували локальне зараження вірусом Зіка

У Техасі вперше зафіксували локальне зараження вірусом Зіка

Укрінформ
В американському штаті Техас зафіксовано перший випадок місцевої передачі вірусу Зіку - через укус комара.

У департаменті охорони здоров'я штату повідомили, що захворіла жінка, яка живе неподалік від мексиканського кордону, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Вона не вагітна і останнім часом не їздила ні до Мексики, ні в інші країни, де поширений вірус.

"Ми знали, що це лише питання часу. Ми як і раніше не вважаємо, що вірус буде широко поширений в Техасі, однак можуть бути ще подібні випадки, і людям потрібно захистити себе від укусів комарів", - заявив представник техаського департаменту охорони здоров'я.

Наявність інфекції у жінки було підтверджено аналізом сечі. Однак аналіз крові показав негативний результат. Це означає, що вона нікого не зможе заразити.

Нагадаємо: вірус Зіка вперше був відкритий в 1947 році в Уругваї, але з 2015 року почав стрімко поширюватися в країнах Латинської Америки. На початку цього року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах лихоманки Зіка загрозою світового масштабу.

Вірус передається людині через укуси комарів або статевим шляхом. Лихоманка найчастіше проходить безсимптомно, проте вірус представляє велику небезпеку для вагітних жінок, оскільки може викликати мікроцефалію у дитини. У Бразилії з цим діагнозом вже народилося кілька тисяч дітей.

Досі всі випадки зараження відзначалися після подорожей хворих за кордон. Раніше у Флориді також був зафіксований випадок місцевого зараження вірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-