ВООЗ більше не розглядає вірус Зіка як міжнародну надзвичайну ситуацію

ВООЗ більше не розглядає вірус Зіка як міжнародну надзвичайну ситуацію

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я більше не розглядає вірус Зіка як надзвичайну ситуацію міжнародного значення, однак досі вважає захворювання серйозним викликом для громадської системи охорони здоров'я. 

Про це повідомляється на сайті ВООЗ.

"Комітет з надзвичайних ситуацій вважає, що вірус Зіка та пов'язані з ним наслідки залишаються важливим викликом для громадської системи охорони здоров'я та вимагають інтенсивних дій, однак більше не є надзвичайною ситуацією  в системі охорони здоров'я міжнародного значення, (PHEIC) як це визначено Міжнародними медико-санітарними правилами (IHR)", - йдеться у заяві ВООЗ.

Як зазначили в організації, багато аспектів хвороби та пов'язані з нею наслідки ще потребують вивчення, однак це може бути краще забезпечено в умовах тривалих досліджень. Відтак, комітет з надзвичайних ситуацій рекомендував створити тривалі програми, виділивши на них відповідні ресурси, для вирішення довготривалої природи цього захворювання.

У ВООЗ нагадали, що комітет класифікував ситуацію із вірусом Зіка надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я міжнародного значення (PHEIC) у лютому цього року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-