Вчені встановили новий прояв вірусу Зіка у дорослих

Вчені встановили новий прояв вірусу Зіка у дорослих

Укрінформ
Дослідження, опубліковані Американською медичною асоціацією офтальмології доводять, що вірус Зіка був виявлений в рідині на очах у деяких пацієнтів, проливши нове світло на те, як він може вражати дорослих людей.

Про це повідомив у четвер центральний американський телеканал ABC News.

"З очей шести пацієнтів, інфікованих у Південній Америці, були зняті мазки дослідниками Інституту громадського здоров'я провінції Гуандун з Китаю. Коли вони перевірили очну рідину, то виявили РНК вірусу Зіка", - зазначається в матеріалі.

Відкриття прокоментував експерт з інфекційних захворювань Медичної школи Університету Вандербільта доктор Уільям Шафнер: "Ми маємо деякі докази, що коли вірус вражає дорослу людину, може виявитися, що деякі дуже конкретні нервові тканини інфіковані". У цьому зв'язку Шафнер зазначив, що наступним кроком буде проведено дослідження, чи може вірус спричиняти проблеми із зором.

Раніше було відомо, що Зіка викликає серйозне пошкодження очей плоду, що розвивається в утробі матері. Діти, народжені з мікроцефалією, мали симптоми очної інфекції, в тому числі ураження очей. Але було неясно, чи це було наслідком розвитку мікроцефалії, або ж самого вірусу.

Зараз дослідники вивчають велику кількість проявів вірусу Зіка, який зазвичай викликає легкі симптоми у дорослих, включаючи лихоманку, втому й почервоніння очей, але також може проявитися у захворюваннях різних частин тіла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-