Науковці виявили близько 1500 невідомих вірусів

Науковці виявили близько 1500 невідомих вірусів

Укрінформ
Для роботи над проектом вірусологи зібрали в Китаї колекцію понад 220 видів безхребетних, зокрема, комах і павуків, виділили зразки РНК і розшифрували ланцюжок.

Результати дослідження, проведеного з використанням сучасних методів молекулярної генетики. опубліковані на сайті журналу Nature, повідомляє BBC.

Відсортувавши і проаналізувавши отриману інформацію, вчені виявили сотні невідомих науці вірусів. Деякі з виявлених РНК-вмісних вірусів настільки відрізняються від вже відомих науці, що цілком можуть бути віднесені до самостійних родин.

Крім того, вірусологи виявили зв'язок між еволюцією вірусу і його носія, і ця обставина, як вважає професор Інституту біомедичних наук при університеті Фудань Сюй Цзяньцин, здатна радикально змінити уявлення людей про походження життя на Землі.

Відомо, що деякі види безхребетних можуть бути переносниками небезпечних для людини вірусів, таких як зіку або денге.Проте автори дослідження припускають, що відкриті ними віруси не становлять для людей значної загрози.

Дослідження проводилися в лабораторіях Китайського центру з профілактики хвороб і контролю за вогнищами їх виникнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-