Грип лютує: в Ізмаїлі та Ізюмі оголошено карантин

Грип лютує: в Ізмаїлі та Ізюмі оголошено карантин

Укрінформ
В Ізмаїлі Одеської області дошкільні установи та школу закрили на карантин через грип та ГРВІ.

Про це повідомили Укрінформу у відділі освіти Ізмаїльської міськради.

"З 15 січня закриваються на карантин спеціалізована школа №1 та 7 дошкільних установ, які через захворювання перестали відвідувати більше третини вихованців. Інші навчально-виховні заклади поки функціонують, проте зростає число дітей, що хворіють на грип та ГРВІ і теж не відвідують дошкільні та шкільні заклади. Тому найближчим часом можуть бути закриті й інші навчально-виховні заклади", - зазначили в міськвідділі освіти.

Карантин у спецшколі №1 та 7 дитсадках введено до 25 січня, але у разі загострення епідемічної ситуації термін дії карантинних заходів міська влада може продовжити, додали у відділі освіти.

Окрім того, карантин оголошено 15 по 22 січня в установах освіти, культури і спорту міста Ізюм Харківської області з тої ж причини.

Відтак тут припиняється навчання дітей у всіх закладах освіти, культури і спорту, а також вводиться "масковий режим". Більше того, рекомендується припинити роботу кафе, барів, ресторанів і піцерій, а у разі появи перших симптомів хвороби (лихоманка, головний біль, сухий кашель) викликати лікаря і "ні в якому разі не займатися самолікуванням".

Водночас, за інформацією головлікаря Ізюмської центральної міської лікарні Дмитра Зіновьєва, ситуація із захворюваннями під контролем: "Панікувати і боятися причин немає".

Як повідомляв раніше Укрінформ, за минулі два тижні на Харківщині від пневмонії, викликаної грипом, померли п'ятеро чоловіків у віці від 41 до 48 років.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Галини Сіроштан, у всіх померлих було  діагностовано грип типу H1N1, або так званий свинячий грип, причому всі вони раніше відмовилися від госпіталізації.

У 2009 році на Харківщині під час епідемії грипу померли 12 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-